Græsk Hvidkålssalat ” Lahanosalata”
onsdag den 8. juli 2009
Græsk Hvidkålssalat ” Lahanosalata”
1 hvidkål
1 stort salatløg
1 citron
4 spsk. olivenolie
1 spsk. sukker
3-4 syltede chili
”chilli pepper pickles”
Snit hvidkålen ud i meget tynde strimler og kom dem i en stor skål. I starten fylder salaten meget, men efter den har stået og trukket i marinaden, blver den blød og falder sammen. Løget snittes ligeledes i meget tynde skiver og blandes ind i salaten. Skær de syltede chili i tunde skiver og kom dem i salaten. Citronen presses og saften hældes over salaten. Olivenolie og sukker kommes i og det hele vendes godt sammen. Lad salaten stå og trække i mindst en time.
Serveres med græske retter som fx souvlaki, keftedes, gyrus
Tip: Andet som kan blandes i salaten; revet gullerod, hvidløg, oliven.
Nationalitet: Grækenland
0 kommentarer:
Send en kommentar