Chili Con Carne

lørdag den 31. januar 2009

Chili Con Carne

Ingredienser

500g hakket oksekød
2 løg (hakket)
2 fed hvidløg (hakket)
1 peberfrugt (skåret i små tern)
2-3 friske chili(antal afhænger af chiliart
og hvor stærk man ønsker retten)
1 dåse kidney bønner
1 dåse hvide bønner
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure
2 tsk. oregano
3 laurbær blade
1 tsk. spidskommen
olie til stegning
salt og peber

Chili con carne (spansk: Chili med kød) er Texas nationalret, her også kaldt som “Chili”. Der bliver stadig diskuteret over dens oprindelse og mange er uenig hvorvidt den er fra Mexico eller fra Texas. Retten er særlig udbredt i Sydamerika og i Mexico og der er mange variationer med forskellige ingredienser. Opskriften nedenunder indeholder de typiske chili con carne ingredienser, som nærmest er obligatorisk til en chili.

Steg kødet i en stor gryde med lidt olie. Skær de friske chili ud i små stykker, fjern evt. kernerne. Når kødet er brunt, tilsættes løg, hvidløg, peberfrugt og chili som svitses kort. Kom de hakkede tomater, tomatpure, oksekødsbouillon og vand i (den mængde vand som kan være i dåsen med tomaterne). Kom laurbærbladene i og lad det simre i 45 minutter.Tilsæt bønnerne og krydderierne (hæld vandet fra bønnerne hvis de ligger i en saltlage) og lad det simre videre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Tip: I stedet for bønner i dåser kan også tørrede bønner anvendes, disse skal dog først koges i noget vand. Der kan tilsættes squash, majs, gulerødder, champignoner… Prøv selv at eksperimentere.I nogle chili opskrifter tilsættes kakao, chokolade eller honning til at mildne den stærke chili. Også kaffe, øl og tequila kan kommes i en chili.Chilien kan serveres med tortillas, ris, brød eller pasta.

Nationalitet: Sydamerika

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP