Kari Ayam “Karryhøne”
lørdag den 31. januar 2009
Kari Ayam “Karryhøne”
Ingredienser
1 Høne ca. 1,8 Kg skåret i 8 stykker
2 spsk. tamarindemasse eller saft fra en citron
5 spsk. olie
1 dåse tynd kokosmælk, 400ml
salt
Til krydderpastaen
10 skalotteløg, fint hakket
4 fed hvidløg
1 stk. turmeric rod, 2cm
1 stk. Ingefærrod, 4cm
Krydderier:1 stk. Hel kanel, 10cm
6 grønne kardemommekapsler
1 stk. stjernearnis
3 kryddernellike
1 strå citrongræs, knust
4 spsk. indisk karry
En ret fra Malaysia/Singapore. Høne kogt i kokosmælk krydret med karry og andre krydderier.
Opløs tamarindemassen i et glas varmt vand. Si kernerne fra og mariner hønen i tamarindesaften og salt i 15 minutter.Hak løg, hvidløg, turmeric og ingefær og stød dem i en morter til en pasta, eller blend krydderpastaen i en blender.Svits pastaen få minutter i en stor gryde med olie. Tilsæt de andre krydderier efterfulgt af hønsestykkerne og bland det hele godt sammen. Svits få minutter og tilsæt kokosmælken. Lad retten simre i ca. 1 time under låg til hønen er mør.Server med ris.
Tip: Frisk turmericrod kan erstattes med stødt turmeric “gurkemeje”. Hønen kan erstattes med kyllingelår. Krydderierne tilsættes hele i denne opskrift, men kan også knuses i en morter.
Nationalitet: Sydøstasien
0 kommentarer:
Send en kommentar