Pesto alla genovese

torsdag den 22. januar 2009

Pesto alla genovese

Ingredienser

2-3 bundt basilikum
(afhængig af størelsen)
150 ml olivenolie
2 fed hvidløg, fint hakket
80 g Pinjekerner
50 g hård revet ost
(fx Parmigiano Reggiano,
Grana Padano,
Pecorino Sardo,
Pecorino Romanoeller
Parmesan)
½ tsk salt (groft)

Pesto (“pestare” oversat “at knuse”) er en dip/sovs som serveres kold til bl.a. pasta eller brød. Den mest kendte pesto er ”Pesto alla genovese” stammende fra Genova/Genua en by i Norditalien. Basilikum er en af hovedingredienserne blandet med olivenolie, pinjekerner, ost og hvidløg.

Basilikumbladene plukkes og vaskes. Osten rives på et fint rivejern (køb aldrig denne type ost færdig revet).Pinjekernerne, hvidløg og salt knuses sammen med basilikumbladene i en morser. Tilsæt osten og rør langsomt olivenolien i indtil konsistensen er passende. En blender kan bruges til denne procedure. Pestoen serveres med pasta eller som dip til andre retter.


Nationalitet: Italien

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP