Bulgogi
søndag den 1. februar 2009
Bulgogi
“Marineret grillet oksekød”
Ingredienser
1 Kg oksebov (eller andet oksekød)
Til marinaden:
5 spsk. brun rørsukker
6 spsk. sojasauce
4 spsk. sesamolie
2 spsk. sesamfrø
8 spsk. Sake (eller anden risvin)
4 fed hvidløg, fint hakket
2 mellemstore løg, fint hakket
4-6 gulerødder
6 forårsløg
Bulgogi er en af de mest populære retter i Korea. Har man været i Korea, har man sikkert prøvet Bulgogi. Bulgogi laves af oksekød, skåret i tynde skiver og marineret i sojasauce, sukker, sesamolie og risvin.
Skær okseboven i ca. 2 mm tynde skiver, på tværs af fibrene. Oksekødet skæres bedst når det stadig er lidt frosset. Fersk oksekød kommes 2 timer i fryser og skæres derefter i skiver.Bland oksekødet godt sammen med marinaden og lad denne marinere i mindst 2 timer (evt. natten over).Tag kødet ud af marinaden og steg kødet i en pande under kraftig varme. Hvis der dannes for meget væske i panden, hæld denne fra, da kødet ikke skal koge men steges til dette er brunt. Ønskes en sovs, kan væsken/marinaden gemmes og tilsættes kødet eftersom dette er brunt.Skær gulerødder på langs i tynde strimler 3×3 mm. Skær forårsløg i 3-4 cm lange stykker. Opvarm olie i en pande og lynsteg grønsagerne i få minutter under kraftig varme. Tilsæt grønsagerne til kødet og server med basmatis.
Tip: Haves ikke risvin, kan denne erstattes med riseddike. Kan købes hos en asiatisk købmand. Der findes mange udgaver af Bulgogi. Denne udgave indeholder de primære ingredienser. I Andre udgaver tilsættes en frugt (Kiwi, æble eller bære), som blendes sammen med marinaden.
Nationalitet: Østasien, Korea
0 kommentarer:
Send en kommentar