Bulgogi

søndag den 1. februar 2009

Bulgogi
“Marineret grillet oksekød”

Ingredienser


1 Kg oksebov (eller andet oksekød)

Til marinaden:
5 spsk. brun rørsukker
6 spsk. sojasauce
4 spsk. sesamolie
2 spsk. sesamfrø
8 spsk. Sake (eller anden risvin)
4 fed hvidløg, fint hakket
2 mellemstore løg, fint hakket

4-6 gulerødder
6 forårsløg

Bulgogi er en af de mest populære retter i Korea. Har man været i Korea, har man sikkert prøvet Bulgogi. Bulgogi laves af oksekød, skåret i tynde skiver og marineret i sojasauce, sukker, sesamolie og risvin.

Skær okseboven i ca. 2 mm tynde skiver, på tværs af fibrene. Oksekødet skæres bedst når det stadig er lidt frosset. Fersk oksekød kommes 2 timer i fryser og skæres derefter i skiver.Bland oksekødet godt sammen med marinaden og lad denne marinere i mindst 2 timer (evt. natten over).Tag kødet ud af marinaden og steg kødet i en pande under kraftig varme. Hvis der dannes for meget væske i panden, hæld denne fra, da kødet ikke skal koge men steges til dette er brunt. Ønskes en sovs, kan væsken/marinaden gemmes og tilsættes kødet eftersom dette er brunt.Skær gulerødder på langs i tynde strimler 3×3 mm. Skær forårsløg i 3-4 cm lange stykker. Opvarm olie i en pande og lynsteg grønsagerne i få minutter under kraftig varme. Tilsæt grønsagerne til kødet og server med basmatis.

Tip: Haves ikke risvin, kan denne erstattes med riseddike. Kan købes hos en asiatisk købmand. Der findes mange udgaver af Bulgogi. Denne udgave indeholder de primære ingredienser. I Andre udgaver tilsættes en frugt (Kiwi, æble eller bære), som blendes sammen med marinaden.

Nationalitet: Østasien, Korea

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP