Daging Masak Asam
søndag den 1. februar 2009
Daging Masak Asam
“Oksekød i tamarindesauce”
“Oksekød i tamarindesauce”
Ingredienser
600g oksekød skåret i tern
3 spsk. tamarindemasse
1 valnød stort stykke galangarod
1 stykke frisk turmeric ca. 2cm
2 store friske chili
1 strå citrongræs
2 løg
3 fed hvidløg
olie til stegning
salt og peber
En eksotisk ret fra det indonesiske og malaysiske køkken.
Galangarod, turmeric, chili, citrongræs, løg og hvidløg hakkes i små stykker (kan stødes til en krydderpasta hvis dette ønskes). Kom tamarindemassen i en skål med ½ L varmt vand og gnid frugtkødet af kernerne. Brun kødet i en stor gryde. Tilsæt de hakkede krydderier og steg dem med kødet i 2 minutter. Si kernerne fra tamarindesaften og kom saften i kødretten. Tilsæt lidt salt og peber. Lad retten simre i ca. 1½ time til kødet er mørt. Server med ris.
Tip: Der findes mange udgaver af “Daging Masak Asam”. Hovedingredienserne er selvfølgelig Oksekød og tamarinde. Diverse grønsager kan tilsættes retten, fx gulerødder, peberfrugter, bønner mm.
Nationalitet: Sydøstasien, Indonesien, Malaysia
0 kommentarer:
Send en kommentar