Pizza
torsdag den 12. marts 2009
Ingredienser
Opskrift til 2 pizza
Til dejen:
500 g hvedemel
300 ml lunken vand
4 spsk. olivenolie
25g gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
Til saucen:
4 store tomater
(eller 1 dåse hakkede tomater)
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, fint hakket
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
Salt og peber
Mozzarella
Fyld efter eget valg
Pizza er en del af det italienske køkken, men den findes i mange udgaver i andre lande. Den italienske pizzabund er meget tynd og sprød i kanten, hvorimod den amerikanske deep-pan pizza er tykbundet og blød. Den oprindelige italienske Pizza kommer fra Napoli i Syditalien og er mest kent for Pizza Margherita. Dejbunden består af et højprotein hvedemel af slagsen ”00”. Fyldet på en Margherita består af tomater, mozzarella og frisk basilikum.
Denne opskrift er en typisk Pizza Margherita. Den kan bruges som fundament til andre pizzaer, bare supler med forskellig fyld.
Tilberedning af dejen:
Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, sukker og olivenolie. Rør til sidst melet i og ælt dejen godt sammen med hænderne. Rul dejen til en kugle og del den i to. Lad dem hæve 1-2 timer et lunt sted.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 30 millimeter.
Tilberedning af saucen:
Skær tomaterne i små tern. Kom olivenolie i en gryde og tilsæt de andre ingredienser. Lad det simre i ca 10 minutter. Lad sovsen køle af.
Sovsen kommes på pizzabunden og fyldet lægges på. Afslut med mozzarella og kom pizzaen i en 250 c forvarmet ovn. Bages i ca. 10 minutter.
Tip: Riv selv en hel frisk mozzarella. Færdigrevet mozzarella indeholder antiklumpningsmidler og andre tilsætningsstoffer. Deudover mister osten smagen.
Italienske pizzaer
Pizza romana: tomat, mozzarella, ansjoser, oregano
Pizza capricciosa: mozzarella, tomat, svampe, artiskokker, kogt skinke, oliven
Pizza quattro stagioni ("fire årstider pizza"): samme ingredienser som capricciosa, bare ikke blandet
Pizza quattro formaggi ("fire oste pizza"): tomater, mozzarella, Stracchino, fontina, gorgonzola (eller ricotta)
Sicilian style pizza ”Sfincione eller Sfinciuni”: Fyldet (hvidløg, basilikum og oregano) lægges direkte på pizzabunden, efterfulgt af ost ”pecorino”. Tomatsaucen hældes til sidst over fyldet.
Ripieno eller Calzone: er en halvmåne formet pizza hvor fyldet er indbagt i dejen.
Andet fyld som kan kombineres: Ost (gorgonzola, provolone), kødsauce, bacon, parmaskinke, skinke, hakket oksekød, pepperoni, rucola, ansjoser, shawarma, champignon, ananas, chili, hvidløg, peberfrugt, pepperoni, jalapeños, tomater, oliven, cocktailpølser, tun
Nationalitet: Italien
0 kommentarer:
Send en kommentar