Nasi Kuning
mandag den 2. marts 2009
Ingredienser
2 kopper basmatiris
2 kopper kokosmælk
1 kop vand
1 tsk. gurkemeje
(eller safrantråde)
1 tsk. salt
Valgfrie krydderier
Nellike
Kardemomme
Stjerneanis
Hvidløg
Ingefær
Citrongræs
Kaffir lime blade
Nasi Kuning ”gul ris” er kendt i asiatiske lande som Indonesien, Singapore og Malaysia. Ris koges i kokosmælk og farves med turmeric ”gurkemeje” eller safran. Udover hovedingredienserne tilsættes forskellige krydderier afhængig af det regionale køkken.
Basmatiris skylles og kommes i en gryde. Tilsæt kokosmælk, vand, gurkemeje, salt og eventuelle krydderier. (Nellike, kardemomme, stjerneanis, hvidløg og ingefær svitses først i lidt olie inden de tilsættes risen. Citrongræs og Kaffir lime blade koges direkte sammen med risen).
Lad risen koge ved svag varme i 10 minutter. Sluk for varmen og lad risen trække i 15 minutter.
Serveres med andre asiatiske og indiske retter
0 kommentarer:
Send en kommentar