Bechamelsovs
lørdag den 31. januar 2009
Bechamelsovs
Ingredienser
50g smør
50g mel
500 ml mælk
Bechamelsaucen er en fransk grundsovs, dvs. den er base til andre saucer som Mornay saucen, som er bechamelsauce med ost. Sovsen består af smør, mel og mælk og serveres til kartofler og grøntsager, men er ofte også en ingrediens til retter, som fx lasagne.
Smelt smørret i en gryde på lavt blus. Smørret må kun blive blød, ikke steges. Kom melet i og rør sammen til en klump. Svits kort på lavt blus, må ikke blive brunt. Hæld mælken i lidt ad gangen og rør godt sammen med melklumpen. Rør mælken i, til der fås en god konsistens. Hvis sovsen bliver for tynd, kom ikke alt mælken i. Hvis den derimod bliver for tyk, kom lidt mere i. Lad sovsen koge i 10 minutter mens alle klumper røres ud.
Nationalitet: Frankrig
0 kommentarer:
Send en kommentar