Paella med skaldyr “Paella de Marisco”

lørdag den 31. januar 2009

Paella med skaldyr “Paella de Marisco”

Ingredienser

200g vannamei rejer

200g tiger rejer
100g muslinger
1½ kop ris
3 kopper vand (eller fiskebouillon)
100g bønner (haricot verts)
100g ærter
1 peberfrugt, skåret i tern
2 tomater skåret i små tern
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
½ tsk. safran
1 citron
Olivenolie til stegning
Salt og peber

Varm lidt olivenolie i panden og svits alle skaldyr i ca. 5 minutter. Tag skaldyrene fra panden og kom dem i en skål. Svits løg, bønner, hvidløg og peberfrugterne få minutter. Tilsæt tomaterne og lad retten simmer få minutter. Tilsæt ærter, ris, vand (bouillon) salt, peber og safran og rør det hele godt sammen. Lad retten simmer i 20 minutter, rør af og til rundt. Læg rejer og muslinger på paellaen, dæk til med alufolie og lad retten trække få minutter. Pynt med citronskiver.

Tip: Der findes mange variationer af “Paella de Marisco”. Ingredienser i denne paella opskrift kan være blæksprutte, fiskefilet, rejer og forskellige rejer. Bruges friske blåmuslinger koges de sammen med risen. Skyl de friske muslinger og sorter de muslinger ud som ikke lukker helt. Efter kogning fjernes de muslinger som ikke har åbnet sig.

Nationalitet: Spanien

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP