Burrito

lørdag den 31. januar 2009

Mexicansk Burrito


Ingredienser

500g hakket oksekød
2 store løg (hakket)
3 fed hvidløg (fint hakket)
2-3 chili (efter smag og behag)
3 tomater
1 lille glas sorte oliven
1 dåse kidney bønner
(eller chilibønner, hvide bønner)
1/2 tsk. Spidskommen
1 tsk. Oregano
Salt og peber
Guacamole
6 stk. tortillas

En Burrito er en Tortilla fyldt med diverse fyldninger. En typisk fyldning kan bestå af hakket oksekød, kylling eller svinekød med bønner eller ris. Men en mexicansk burito er først en rigtig burrito med en stærk sovs/salsa. Så chili, løg og hvidløg er en uundværlig ingrediens i denne opskrift.

Varm olie i en høj kantet pande eller gryde og svits løgene til de er glasklare. Tilsæt hvidløg og spidskommen og svits kort til smagsstofferne træder frem. Tilsæt oksekødet og steg til kødet er brunt. Hak chili fint og skær tomaterne i små tern. Tilsæt disse ingredienser samt bønnerne og lad retten småkoge i ca. 40 minutter uden låg, til vandet fra tomaterne er fordampet. Krydder til sidst med oregano, salt og peber.Varm tortillas enten i en pande med lidt olie eller i ovn. Varmes de i ovnen, smør lidt olie på dem og dæk til med alufolie.Til sidst fyldes tortillaerne med fyldningen. Kom den tilberedte kødsovs på midten af tortillaen. Kom et par oliven på og slut af med lidt guacamole. Tortilaen bøjes op i enden, så fyldningen ikke kan falde ud. Derefter rulles burritoen sammen.

Tip: bruges tørrede bønner i stedet for bønner i dåser, så skal disse stå i blød natten over. Efterfølgende skal bønnerne koge i mindst 3 timer.











Nationalitet: Mexico

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP