Græskarsuppe “Kürbiscremesuppe”

onsdag den 28. januar 2009

Græskarsuppe “Kürbiscremesuppe”
Ingredienser
1 Hokkaido græskar
3 store gulerødder
4 tomater
1 løg
200 ml “Schmand” cremefraiche
1 spsk. Mel
2 spsk. Græskarkerner
1 tsk. Paprika
1 kop vand (bouillon)

Græskarsuppe er vist kendt i mange lande. I Østrig hører den til de traditionelle retter som især serveres i græskarsæsonen. Denne opskrift på græskarcremesuppe er efter traditionel østrigsk art. En fyldig og mættende suppe, ikke kun til vegetarer.

Vask græskaret grundigt. Hokaido græskar kan spises med skrald. Skær græskaret i tern, ca. 2×2 cm. Kom olie i en stor gryde og svits det hakkede løg glasklare. Tilsæt paprika og svits kort under svag varme. Pas på, paprika må ikke brænde på. Græskartern, gulerødder og tomaterne tilsættes, vendes godt sammen i gryden og svitses i 5 minutter. Tilsæt vandet, evt. blandet med lidt grønsagsbouillon, og lad retten småkoge i ca. ½ time til græskaret er blød. Blend efterfølgende suppen med en stavblender. Bland cremefraichen med mel, som røres sammen med den kogende suppe. Smag til med salt og peber.Rist græskarkernerne i en pande. Server suppen og pynt med kernerne.

Tip: Andre græskar kan anvendes, hokkaidoen har dog mere smag og anbefales. Ønskes mere “flavour”, kan græskarkerneolie tilsættes.
Nationalitet: Østrig

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP