Guacamole
lørdag den 31. januar 2009
Den traditionelle Guacamole
Ingredienser
1 moden avokado
saft af ½ citron
1 chili
1 mindre tomat
1 fed hvidløg
½ tsk friskkværnet peber
salt
Opskriften på den traditionelle mexicanske Guacamole består af moset avocado blandet med bl.a. tomat, løg, hvidløg og chili. Guacamole bliver brugt som ingrediens til diverse mexicanske retter eller som “appetizer” serveret med tortilla chips.
Skær tomaten i små tern. Hak hvidløget og chili fint. Halver avokadoen og fjern kernen. Tag frugtkødet ud med en spiseske og mos frugtkødet med en gaffel. Tilføj de andre ingredienser og mos det hele sammen.
Tip: Citronen tilsættes for at undgå brunfarvning af den ellers grønne guacamole. Guacamolen skal helst serveres lige efter tilberedningen, da den hurtig mister farven. Den kan godt spises dagen efter, dens grå-brune farve ser dog ikke så appetitlig ud. Tilsættes olivenolie, forlænges holdbarheden.
Nationalitet: Mexico
0 kommentarer:
Send en kommentar