Tzatziki
lørdag den 31. januar 2009
Tzatziki
Ingredienser
250ml græsk yoghurt
½ økologisk agurk
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Halver agurken på langs. Halver de to halve agurker igen på langs. Skær den bløde inderside med kernerne ud, da vi kun er interesseret i den faste del af agurken. Riv agurkstykkerne på den grove side af et rivejern. Pres saften ud af agurken. Et kaffefilter kan bruges til dette.Bland yoghurten og agurken sammen i en skål. Pres hvidløget med en hvidløgspresse , tilsæt olivenolie og rør godt rundt. Smages til med lidt salt og peber. Lad tzatzikien trække ca. 1 time i køleskabet.
Tip: Den græske yoghurt anbefales da denne er mere fast end almindelig yoghurt. Citronsaft eller hvidvinseddike kan tilsættes, tzatzikien risikerer dog at blive mere tynd.
Nationalitet: Grækenland
0 kommentarer:
Send en kommentar