Hummus
lørdag den 31. januar 2009
Hummus
Ingredienser
2 kopper kikærter
½ kop Tahin
Saften af 1 citron
¼ kop olivenolie
2-3 fed hvidløg
1 tsk. Salt
1 bundt friskhakket persille
Paprika ”edelsüß“
Hummus, også skrevet hamos, houmous, hommos, hommus, hummos, hummous eller humus, er en kikærtepuré blandet med tahin, olivenolie, citron, hvidløg og frisk persille. Hummus er en populær ret i mellemøsten (Tyrkiet, Libanon, Palæstina, Israel, Syrien) og findes i forskellige lokale udgaver. Også i Grækenland findes denne specialitet. Den serveres som forret eller som dip til en hovedret.
De tørrede kikærter ligges i blød natten over. Anvendes kikærter i dåse, springes denne procedure over. Obs. Anvendes kikærter i dåse, bruges mere end to kopper kikærter.Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem med rent vand. Kom kikærterne i en gryde med kogende vand og lad dem simre i ca. 45 minutter til de er møre (skal kunne knuses med en gaffel).Hæld det kogende vand fra ærterne, gem noget i en kop til evt. at fortynde hummussen.Blend kikærterne i en foodprocessor eller med en stavblender sammen med tahin, citronsaften, hvidløg, salt og olivenolien. Hummussen skal have en cremet konsistens, er denne for hård, tilsættes lidt af kogevandet.Hummussen kommes i en skål og der formes en lille fordybning i midten. Hæld noget olivenolie i fordybningen, strø paprika over og pynt med persille og evt. ristede sesamfrø.Serveres med fladbrød eller som dip til andre mellemøstlige retter.
Nationalitet: Tyrkiet, Libanon, Palæstina, Israel, Syrien
0 kommentarer:
Send en kommentar