Lasagne bolognese
lørdag den 31. januar 2009
Lasagne bolognese
Ingredienser
600g magert hakket oksekød
1 stort løg, fint hakket
3 fed hvidløg, fint hakket
200g hakkede tomater
2 spsk. Olivenolie
10 basilikumblade, hakket
1 tsk. Tørt oregano
1 tsk. Sukker
100 ml rødvin (valgfri)
1 pakke lasagneplader
Revet parmesan
300 ml Béchamel sauce
Den mest kendte lasagne er vist “Lasagne bolognese” også kaldt “Lasagne pasticciate”, “Lasagne alla casalinga” og “Lasagne al forno”. Den stammer fra den Italienske by Bologna og består af lasagneplader dækket af en kødsovs og bechamelsovs.
Svits løgene i olivenolien. Er løgene glasklare tilsættes oksekødet og hvidløg. Oksekødet svitses på svag varme til det er brunt og kun lidt væde tilbage i panden. Tilsæt de hakkede tomater, rødvinen og sukker og lad kødsovsen simre under låg i 20 minutter. I mellemtiden tilberedes bechamelsaucen. Forvarm ovnen til 190˚ C.Kom et tyndt lag kødsovs i et ovnfast fad. Læg derpå et lag lasagneplader efterfulgt af et lag bechamelsovs. Dette gentages til alt kødsovs er brugt, dog mindst 3 lag lasagneplader. Sikker dig, at der er nok bechamelsovs til at dække de øverste lasagneplader. Strø til sidst lidt revet parmesan på toppen.Lasagnen bages nu ved 190˚ C i 45 minutter, til toppen har en brun farve.
Tip: Lav bechamelsovsen fra bunden og undgå pulversovs eller anden bechamelsovs fra supermarkedet. Det er nemt og tager ikke lang tid at tilberede sovsen, og så undgår du E-numrene og andre tilsætningsstoffer. Og så smager den hjemmelavede også bedre. Det samme gælder parmesanen. Haves ikke frisk parmesan, så brug en anden ost eller undlad den helt. Undgå dog revet parmesan som kan købes i små poser, den kan ødelægge smagen af din lasagne.
Nationalitet: Italien
0 kommentarer:
Send en kommentar