Mandarin pandekager
lørdag den 31. januar 2009
Mandarin pandekager
Ingredienser
250g hvedemel
ca. 2 dl koldt vand
sesamolie
De papirtynde mandarinpandekager serveres til Pekingand og andre kinesiske retter. Pandekagerne indeholder ikke frugten mandarin men bliver lavet på Mandarin vis.
Kom melet i en skål. Rør med en ske, mens det kogende vand hældes i lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen og lad den stå i skålen ca. 15 minutter.Ælt dejen på en meldrysset bord til en lang rulle. Del rullen i 16 lige store stykker “Billede 1″ (dejen kan også rulles ud og pandekagerne stikkes ud med en kop/skål med en diameter på ca. 7 cm).Tryk stykkerne flade i hånden. Pensl halvdelen af pandekagerne med sesamolie og læg de andre ovenpå så der haves 8 par “Billede 2″. Rul dem flade med en kagerulle til de får en diameter på ca. 15 - 20 cm.Opvarm en pande uden olie og skru ned på middel varme. Bag pandekagerne en ad gangen. Dannes der bobler vendes pandekagen. Bages ca. 1 minut på hver side til de får brune pletter. Skil de to lag pandekager fra hinanden så længe de er varme “Billede 3″.Serveres med Pekingand eller anden kinesisk ret.
Nationalitet: Østasien
0 kommentarer:
Send en kommentar