Pekingand
lørdag den 31. januar 2009
Pekingand “běijīng kǎoyā”
Ingredienser
1 And ca. 2,5 Kg
3 spsk. Honing
2 spsk. Riseddike
2 spsk. Vand
1 spsk. Mel
Pekingand er en meget tidskrævende ret, som er lidt kompliceret at tilberede. Anden bliver slagtet og plukket for fjer. Gennem et lille hul ved halsen pustes der luft ind under huden, så huden skiller sig fra kødet. Efterfølgende bliver anden skoldet med kogende vand og marineret med honning. Anden hænges så på et luftigt sted til tørre i flere timer. Efter denne lange forberedelse bages anden i en specialbygget ovn i flere timer, hvorved huden bliver sprød. Det er kun den sprøde hud som serveres med pandekager (mandarin pandekager). Kødet steges i en wok og serveres som en anden ret.
Denne proces er lidt svært at følge i det typiske vestlige standardkøkken. Den nedenstående opskrift er mere simpel, dog stadig tidskrævende, men resultatet næsten så godt som den originale pekingand.
Kom anden i en stor gryde med kogende vand, ca. 1 minut. Lad anden efterfølgende køle af og tørre. Tør den evt. med køkkenrulle. Skær anden igennem langs brystbenet med en stor skarp kniv fra halsen ned mod gumpen. Den skæres ikke igennem rygraden, men drejes så skindet vender opad.Mens anden tørrer, tilberedes marinaden. Kom vand og eddike i en kop og opløs melet heri. Tilsæt derpå honningen. Bring marinaden i kog i mikroovnen og lad den efterfølgende køle af. Den skulle nu gerne have en tyk konsistens.Anden smøres godt ind i marinaden. Nu skal anden stå i mindst 5 timer et luftigt sted (dog højst 24 timer). Ønskes retten til aftensmad, så forbered denne allerede fra morgenstund eller aftenen før. Læg anden med skindet opad på en metalrist nederst i en forvarmet ovn, med en bradepande vand under. Steges i ca. 2 timer på 180˚ C. Hvis skindet bliver for mørkt skrues ned for varmen og stegetiden forlænges. Er skindet for lyst og blødt, skrues op til 200˚ C.Tag anden ud og lad den køle af et par minutter. Skær kødet i ½ cm brede strimler.Serveres med mandarin pandekager og hoisinsauce.
Nationalitet: Østasien
0 kommentarer:
Send en kommentar