Tandoori Chicken

lørdag den 31. januar 2009

Tandoori Chicken

Ingredienser


1 Kg kyllingeoverlår
500 g yoghurt naturel
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
1 citron
6 spsk. Tandoori Masala
salt
chili powder (efter smag og behag)

Tandoori chicken er mest kendt for dens rødlige farve. Men navnet har retten fået fra den ovn som kyllingen bliver stegt i. Den traditionele indiske ovn “Tandoor” er en cylinderformet ovn fremstillet af ler. Kyllingen bliver marineret i yoghurt og krydderiet Tandoori Masala.


Kom rødløg, hvidløg, saften af citronen, yoghurt, tandoori masala, salt og chili i en blender og blend det hele til en marinade.Mariner hvert kyllingelår grundigt så det er helt dækket med marinaden og kom dem i en skål. Hæld resten af marinaden over kyllingelårene, dæk dem til og lad dem stå natten over i køleskabet.Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, fjern evt. lidt af marinaden, og steg dem i en forvarmet ovn i 1 time ved 200°. Vend kyllingelårene efter 30 min.

Tip: I stedet for et rødløg kan et almindeligt løg anvendes. Et rødløg er med til at give en rødlig farve. Den dominerende rød/orange farve kommer dog fra Tandoori krydderiet, hvis bestanddele bl.a. er Turmeric.

Nationalitet: Indien

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP