Chicken Biryani

lørdag den 31. januar 2009

Chicken Biryani

Ingredienser


2 kopper basmatiris (ca. 400g)
1 hel kylling skåret i stykker
eller 1Kg kyllingelår
1 kop yoghurt
saft fra 1 citron
5 grønne kardemomme kapsler
10 nelliker
2 tsk. gurkemeje/turmeric
2 tsk. koriander (pulver eller frø)
1 tsk. chilipulver
4-6 laurbærblade
3 stk. kanelstang (ca. 7 cm)
2 løg skåret i ringe
3 fed hvidløg fint hakket
1 ingefærrod (ca. 3 cm) fint hakket
3 spsk. frisk koriander
1 fingerspids safran
olie til stegningsalt

Biryani er en populær ret i Sydasien især i Indien, Pakistan og Bangladesh. Biryani betyder (stegt) og der findes mange varianter af biryani. Typisk bliver ris stegt sammen med kylling, lam, oksekød eller gedekød, men der findes også vegetariske udgaver.Opskriften nedenunder er en biryani med kylling.

Knus kardemommekapslerne og nellikerne i en morter til fint pulver. Læg kyllingestykkerne i en skål og hæld yoghurt, citronsaften og 2 spsk. olie over. Tilsæt halvdelen af de knuste kardemommekapsler og nelliker, 1 tsk. gurkemeje, 1 tsk. koriander, 1 tsk. chilipulver og 1 tsk. salt. Bland det hele godt sammen og lad kyllingen marinere i mindst 1 time (helst flere timer eller natten over, da marinaden blødgør kødet og krydderierne trækker ind i kødet)Skyld ris i vand og lad det stå i koldt vand i ca. 30 minutter.Kom olie i en stor gryde (så hele bunden er dækket med olie). Steg løgringene til de er brune og tilsæt hvidløg og ingefærrod og steg på lavt blus i 1 minut. Tilsæt resten af de knuste kardemommekapsler og nelliker, 1 tsk. gurkemeje, 1 tsk. koriander, 3 stk. kanelstang og svits dette på meget svag varme (krydderierne må ikke brænde på). Tilsæt nu den marinerede kylling og lad dette simre i ca. 30 minutter. Rør ind imellem rundt.Si vandet fra risen og kog det i en gryde med laurbærbladene, 1 tsk. salt, 1 spsk. olie og vand (to kopper vand). Kog det på meget lavt blus i 10 minutter og lad det stå og trække i 5 minutter.Kom de kogte ris oven på kyllingen, drys lidt safran og frisk koriander på toppen og dæk til med et låg. Lad retten simre i 45 minutter på lavt blus eller kom gryden i ovnen 45 minutter ved 200 grader (her undgås at retten brænder på). Obs. på at der ikke er plastik håndtag. En stegeso kan også bruges.Inden retten serveres røres ris og kylling sammen.

Nationalitet: Sydasien

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP