Ugali

lørdag den 31. januar 2009

Ugali

Ingredienser

Ca. 2 kopper hvid majsmel
Ca. 3-4 kopper vand

Varm vandet i en gryde. Når vandet koger, skru ned til medium varme og kom majsmel i lidt ad gangen. Rør hele tiden rundt med en solid træske mens melet hældes i. Rør godt rundt indtil melet er helt opløst og formet til en stiv majsbolle (dette kræver en del knofedt). Lad den stå på kogepladen i et minut og rør derefter igen. Dette gentages tre til fire gange. Vær ikke bange for at det brænder på, det gør det nemlig under alle omstændigheder da det ikke kan undgås. Når det lugter af brændt popkorn er ugalien klar. Form en rund melbolle og hæld den på en tallerken. Lad gryden stå i blød, så den brændte skorpe løsner sig fra bunden. Serveres med en afrikansk gryderet, ofte med stegt kød eller fisk.

Tip: Det er lidt svært at få fat i hvidt majsmel (Det er ikke det gule majsmel som kan købes i de fleste supermarkeder). Det rigtige kan købes hos en del udenlandske grønhandlere i de fleste storbyer eller hos en afrikansk butik.

Nationalitet: Afrika, Kenya, Tanzania, Uganda

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP