Gong Bao Chicken

lørdag den 31. januar 2009

Gong Bao Chicken / Kung Pao Chicken

Ingredienser


500g kyllingebryst filet
12 tørrede chili
2-3 skalotteløg (ca. 200g afhængig af størrelse)50g cashew eller ristede jordnødder
2-3 fed hvidløg
20g ingefærrod
æggehvide fra 1 æg, let pisket
2 tsk. Majsmel
½ kop olie til stegning

Til marinaden

½ tsk. Salt
2 spsk. Shaoxingvin (risvin) eller sherry

Til Saucen
1 spsk. Shaoxingvin (risvin) eller sherry
1 spsk. ris- eller hvidvinseddike
1 spsk. sojasauce
2 tsk. Sukker
5 spsk. vand

Gongbao chicken er en traditionel ret fra Sizhuan-provinsen (central-vest kina). Retten er opkaldt efter guvernøren af Sizhuan-provinsen Ding Baozhen, hvis titel var “Gong Bao”. Det siges, at retten var guvernørens yndlingsret.

Skær kyllingefileterne ud i tern ca. 1×1 cm. Vend dem godt i marinaden og lad den marinere i ca. 30 minutter.Skær de tørrede chili i stykker ca. 2 cm og ryst kernerne ud (fjern kernerne grundigt, da retten ellers bliver for stærk) Læg chilistykkerne i blød i en skål vand.Skær og hak hvidløg og ingefærroden i små stykker. Skær skalotteløgene ud i stykker på ca. 2×2 cm.Hæld æggehviden over kyllingen og bland det godt sammen. Kom majsmel over kyllingen og vend dem i melet.Kom olien i en wok og kom kyllingen i ved kraftig varme. Vend kyllingen godt i olien så den ikke brænder på. Når kyllingen er gylden og sprød ca. efter 1-2 minutter, tages den ud af olien. Lad den evt. dryppe af i et si.Steg hvidløg og ingefær få sekunder i en spsk. olie. Olie fra kyllingen kan anvendes. Kom chilien i og steg få sekunder. Kom skalotteløgene i og steg igen få sekunder.Kom de stegte kyllingetern og jordnødder i og vend forsigtigt ingredienserne sammen. Hæld saucen i. Varmes kort, må ikke kåge. Servér med ris.



Tip: Der findes mange forskellige varianter af Gong Bao chicken, hvor der blandes diverse grønsager i retten, som fx forårsløg, peberfrugter og bladselleri. De ovennævnte ingredienser i denne opskrift kan dog ikke undlades, da retten vel at mærke ikke kan kaldes “Gong Bao” mere.


Nationalitet: Østasien

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP