Semmelknödel
torsdag den 26. februar 2009
Ingredienser
Ca. 8 hvede rundstykker
(eller 1 franksbrød)
1/4 L mælk
1 æg
1 løg
1 bundt persille
Lidt muskatnød
Salt og peber
Smør til stegning
Semmelknödel er en specialitet fra det sydtyske og østrigske køkken. Bollerne ”Knødel” består af rundstykker ”Semmel” oftest rundstykker fra den foregående dag.
Skær rundstykkerne i tern, ca. 2x2 cm. Læg de skårne rundstykketern i blød i let varmet mælk, mindst 20 minutter.
Skær løget i små tern og steg dem i smøret til de er glasklare. Løgene må ikke blive brune, men kun klare. Lad dem køle af)
Hak persillen fint. Tilsæt persillen, og de andre ingredienser (undtagen løg) til rundstykkerne og ælt det hele godt sammen. Tilsæt til sidst løgene og ælt igen.
Form 6-8 boller af dejen. Hvis dejen er for tynd, kan der tilsættes lidt mel.
Bring en gryde med vand og salt i kog og kom bollerne i. Vandet må ikke koge hårdt, men kun simre åbent på lavt blus. Gryden skulle være stor nok til at bollerne kan svømme frit uden at røre hinanden. Kogetid ca 20 minutter.
Serveres som bilag til østrigske og sydtyske retter.
Nationalitet: Tyskland, Østrig
0 kommentarer:
Send en kommentar