Stelze
torsdag den 26. februar 2009
Stelze/Schweinshaxe
Ovnstegt Svineskank
Ovnstegt Svineskank
2-4 svineskank ca. 1,2Kg
(1 skank pr. person)
1 øl 33cl
Kommen
Salt og peber
Denne ret er populær i Sydtyskland (Bayern) og Østrig. I Østrig kaldes den Stelze og i Tyskland kaldes den Schweinshaxe. Ud over en lille detalje er der ikke forskel i tilberedningen. I Tyskland koges svineskanken kort inden den kommes i ovnen. I Østrig kommes skanken direkte i ovnen. En lignende ret findes i Berlin ”Eisbein”. Modsat den sprøde ovnbagte Stelze/Schweinshaxe, er Berlins ”Eisbein” kogt mør og saftig i en gryde.
Rids sværen med en skarp kniv. Gnid skanken godt ind i salt, peber og kommen. Kom skanken i et ovnfast fad og tilsæt en smule vand og halvdelen af øl. Skanken kommes i en 180 c forvarmet ovn. Stegetiden er omkring 1 1/2-2 timer. Under stegningen vendes skanken så den bliver brun på alle sider.
Skru til sidst ovnen op på 250 c og hæld resten af ølen over. Hold øje med stegen så denne ikke brænder på. Sværet skal være sprød og brun, men ikke sort.
Serveres med Semmelknödel eller Sauerkraut.
Tip: Skal retten først tilberedes dagen derpå, så lad skanken marinere natten over i øl, soya, kommen, salt og peber.
Nationalitet: Tyskland, Østrig
(1 skank pr. person)
1 øl 33cl
Kommen
Salt og peber
Denne ret er populær i Sydtyskland (Bayern) og Østrig. I Østrig kaldes den Stelze og i Tyskland kaldes den Schweinshaxe. Ud over en lille detalje er der ikke forskel i tilberedningen. I Tyskland koges svineskanken kort inden den kommes i ovnen. I Østrig kommes skanken direkte i ovnen. En lignende ret findes i Berlin ”Eisbein”. Modsat den sprøde ovnbagte Stelze/Schweinshaxe, er Berlins ”Eisbein” kogt mør og saftig i en gryde.
Rids sværen med en skarp kniv. Gnid skanken godt ind i salt, peber og kommen. Kom skanken i et ovnfast fad og tilsæt en smule vand og halvdelen af øl. Skanken kommes i en 180 c forvarmet ovn. Stegetiden er omkring 1 1/2-2 timer. Under stegningen vendes skanken så den bliver brun på alle sider.
Skru til sidst ovnen op på 250 c og hæld resten af ølen over. Hold øje med stegen så denne ikke brænder på. Sværet skal være sprød og brun, men ikke sort.
Serveres med Semmelknödel eller Sauerkraut.
Tip: Skal retten først tilberedes dagen derpå, så lad skanken marinere natten over i øl, soya, kommen, salt og peber.
Nationalitet: Tyskland, Østrig
0 kommentarer:
Send en kommentar