Souvlaki

søndag den 1. februar 2009

Souvlaki
Ingredienser

800g kyllingefilet, svinekød
eller lammekød (evt. blandet)
1 løg
1 peberfrugt
saft af 1 citronolie
souvlaki krydderi
salt og peber

Til Kartoffelbåde:
1Kg store kartofler
4 spsk. olivenolie
salt og peber
“krydderier”

Souvlaki, som oversat betyder så meget som “lille spyd”, er en græsk ret bestående af kød på træspyd, som bliver grillet på kul. I Grækenland bliver souvlaki serveret som fastfood som herhjemme hotdogs og burger.

Skær kødet i tern 3-4 cm. Kom kødet i en skål og tilsæt citronsaft, 4 spsk. olie, krydderier og salt/peber. Bland det godt sammen og lad kødet marinere i mindst en time (bedst hvis kødet marinerer natten over).
Skær kartoflerne på langs i både (ca. 6 både pr. kartoffel). Kom kartoffelbådene i en skål. Hæld olie over kartoflerne og bland godt sammen med salt og peber. Diverse krydderier kan tilsættes, som fx basilikum, timian og rosmarin. Kartoflerne bages i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.Læg 6-8 træspyd i blød i vand. Skær løg og peberfrugt ud i tern, lidt mindre end kødet. Kom kød, løg og peberfrugt på spydene. Steg souvlaki spydene 3-4 minuter på en gril. Vend spydene og steg dem 3-4 minutter på den anden side.Serveres med tzatziki og græsk salat.

Tip: Hvis man ikke lige har tænkt sig at tænde op for sin Weber-gril, kan souvlaki også laves inde i køkkenet på en el-gril, eller på en rillet pande. På panden, steg dem brune på højt blus 3-4 minutter og steg dem færdig i ovnen. Souvlaki bliver dog bedst på en rigtig gril.Souvlaki krydderi består af: oregano, paprika, basilikum, muskatnød og kommen.

Nationalitet: Grækenland

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP