Mushroom Paella
søndag den 1. februar 2009
Mushroom Paella “Paella med svampe”
Ingredienser
400g blandede svampe
(champignoner, kantareller, kejserhatte)
2 mellemstore løg, skåret fint
4 fed hvidløg, fint hakket
200g Serrano eller Chorizo skinke
(eller blandet)
1 kop ris (risotto ris)
1½ kop vand (evt. grønsags bouillon)
½ kop hvidvin
½ tsk. safran (ca. 6 safrantråde)
5 finthakkede friske basilikumblade
1 spsk. frisk timian
olivenolie til stegning
salt og peber
Kom olivenolie, ca. 4 spsk., i en stor pande og steg løg og hvidløg heri til løgene er glasklare.Skær skinken i strimler og svampene i kvarte stykker.Tilsæt svampene og skinken og steg få minutter.Kom ris i panden og bland godt med de andre ingredienser. Hæld vand og hvidvin i og tilsæt safran. Lad retten småkoge i ca. 20 minutter til risen har opsuget al væden. Rør basilikum og timian i og lad retten stå og trække i 5 minutter uden tilførsel af varme. Smag til med salt og peber (kan også tilsættes under tilberedelsen).
Tip: Har man ikke safran, kan turmeric “gurkemeje” anvendes, som vil give retten den typiske gule farve. Safran giver paellaen dog også den karakteristiske smag og foretrækkes derfor i den originale opskrift.
Nationalitet: Spanien
0 kommentarer:
Send en kommentar