Couscous med lam Tagine

søndag den 1. februar 2009

Couscous med lam Tagine
Marokkansk inspireret couscous


Ingredienser


Til Tagine:
1 Kg Lammekød skåret ud i tern (3×3 cm)
(fra lammekølle eller bov)
2-3 gulerødder skåret i skiver (0,5cm)
1 stort løg skåret i tynde strimler
100g tørrede abrikoser
3 fed hvidløg fint hakket
1 valnød stort stykke ingefær fint hakket
1 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel eller 2 hel kanel a 7cm
1 tsk. turmeric (gurkemeje)
1 tsk. stødt koriander
2 spsk. honning
saften af en citron
olie til stegning
salt og peber

Til Couscous:
2 kopper couscous(1 kop ca. 300 ml)
2 spsk. olivenolie
2 kopper vand
5 forårsløg fint skåret
100g rosiner
1 tsk. turmeric (gurkemeje)
salt

Tagine er en ret stammende fra det nordafrikanske køkken (Marokko, Algeria og Tunesien). Retten har fået sit navn af selve lergryden, ved samme navn, hvori retten bliver kogt. Taginen har et låg med en lang hals hvorigennem der kan tilsættes vand. Retten nedenunder kan dog også tilberedes i en almindelig gryde.

Tilberedning af Tagine
Kom olie i en stor stegegryde og brun kødet. Er kødet brunt sættes dette til side. Steg nu løg og gulerødderne, til løgene er klare (ikke brune). Tilsæt ingefær, hvidløg og alle krydderier og steg få minutter (på lavt blus, må ikke brænde på). Tilsæt lammekødet, citronsaften og honning. Tilsæt vand så kødet lige er dækket. Lad retten simre under låg på lavt blus i ca. 1 ½ time. Halver de tørrede abrikoser og lad dem koge med de sidste 15 minutter.

Tilberedning af Couscous
Steg forårsløgene i olivenolie til de er bløde. Tilsæt vandet og bring til kog. Tilsæt gurkemeje, lidt salt, couscous, og rosinerne. Fjern gryden fra varmen og lad couscous`en trække tildækket i 5 minutter. Løsn couscous`en med en gaffel.

Nationalitet: Nordafrika, Marokko, Algeria og Tunesien

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP