Ungarsk Gullasch

søndag den 1. februar 2009

Ungarsk Gullasch “Gulyás”

Ingredienser

1kg oksebov
2 store løg
3-4 spsk. ungarsk paprika (edelsüss)
3 store kartofler
3 gulerødder
frisk chili (efter smag og behag)
3 fed hvidløg
1 peberfrugt
5 laurbærblade
frisk timian
1/2 tsk. kommen
vand
oksekøds bouillon

Ungarsk gullasch, Gulyàs, er en oksekødssuppe hvor paprikasmagen er dominerende. Det er også paprikaen som giver retten farven. I mange kogebøger er tomater eller tomatpuré en del af ingredienserne. I en traditionel ungarsk gullasch hører tomater og mel ikke hjemme. Retten jævnes med kartoflerne. Gulyás betyder hyrde. Hyrderne kogte retten i en gryde ophængt over åben ild.

Skær kødet ud i tern ca. 1×1 cm. Skær ligeledes løg, kartofler, gulerødder og peberfrugten ud i små tern.Brun kødet i olie, eller fedtet fra oksekødet, i en stor gryde. Tilsæt de hakkede løg, peberfrugter og hvidløg (presses med en hvidløgspresse). Skru ned for varmen da løgene ikke skal være stegte, kun glasklare.Kom paprika og chili (fint hakket) i gryden og rør rundt ved svag varme. Pas på at paprikaen ikke brænder på, sluk evt. helt for varmen.Tilsæt de udskårne kartoffeltern i og hæld vand med oksekødsbouillon i så ingredienserne lige er dækket. Kom laurbærblade og timian i og krydder med peber og kommen.Giv det hele et kort opkog, skru ned for varmen og lad det simre i 1 ½ time under låg.Kom gulerødderne i og lad det simre på svag varme i 30 minutter. Smag til med salt.

Tip: Kan serveres med kartofler, kartoffelmos, spaetzle eller Gnocchi.

Nationalitet: Ungarn

0 kommentarer:

Send en kommentar

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP