Græskartærte “Pumpkin Pie”
tirsdag den 27. januar 2009
Ingredienser
500g græskar (skåret ud i tern)
400ml mælk
4 spsk. mørk sirup
4 spsk. sukker
1 spsk. Mel
1 frisk ingefær (valnød stor)
2 æg
1 tsk. Kanel
¼ tsk. Muskatnød
1 tærtedej
Græskartærte “Pumkin Pie” er er traditionel amerikansk dessert, som især serveres til Thanksgiving. Græskar blendes med Ingefær, æg og mælk og krydres med kanel og muskatnød. Det hele bages på en tærtedej.
Kog græskaret ca. ½ time til denne er blød og lad den køle af. Skræl og hak ingefær. Blend alle ingredienser sammen, undtagen tærtedejen, i en blender eller med en stavblender. Læg tærtedejen i en tærteform og hæld den blendede fyldning på. Bages i en forvarmet ovn ved 180° C i ca. 45 minutter. Køles ned inden servering.
Tip: Den bedste sirup til denne opskrift er ahorn sirup. Den giver retten en karakteristisk smag og er sundere end sukker. Almindelig sirup af rørsukker kan naturligvis også anvendes. Tærten serveres med cremefraiche eller pisket fløde.
Nationalitet: Amerika
0 kommentarer:
Send en kommentar