“Kalio Ayam”
søndag den 1. februar 2009
“Kalio Ayam” Kylling i kokosmælk
Ingredienser
1 hel kylling skåret i ca. 8 stykker
1 dåse tynd kokosmælk
1 strå citrongræs (hakket i små stykker)
3 Kaffir lime blade
1 spsk. tamarindesaft
Krydderier:
2 røde chili
1 valnød stort stk. galangarod
1 valnød stort stk. ingefær
2 cm turmericrod
8 skalotteløg
1 tsk. stødt koriander
Skær chili i små stykker og fjern kernerne. Galangal, ingefær, turmeric og skalotteløgene skrælles og hakkes i små stykker. Stød alle krydderier i en morter eller blend krydderierne til en paste i en blender.Kom kokosmælken i en stor gryde og bring til kog. Tilsæt de stødte krydderier, lime leaves, citrongræs og tamarindesaften. Kog i få minutter og tilsæt kyllingen. Lad retten koge ca. 1 time til kyllingen er mør. Server med ris.
Nationalitet: Sydøstasien
1 kommentarer:
Super nemt - smager helt fantastisk.
Send en kommentar